Sigrids Have // Sigrids Garden

Sigrids Stue har et lille jordstykke – en nyttehave og er medlem af den lokale haveforening Grønærten i Gellerupparken. I haven dyrker vi  bl.a. spinat, grønkål, kartofler og  har plantet bærbuske. Haven ligger lige overfor Sigrids Stues residence lejlighed på Dortesvej – mellem blokkene – imellem mange andre små køkkenhaver.

Der er ikke så mange som kender til de fine nyttehaver, som har eksisteret og været aktivt brugt her imellem blokkene siden 70erne. Ud over at dyrke haven har vi også indledt en research i  haveforeningens historie, aktualitet og fremtid.

Vi har bl.a. snakket med de andre havebrugere om havernes betydning, fået gode råd om dyrkning af grønsager og fine fortællinger. Det er indtil videre samlet i det lille hæfte ‘Den lille Grønært’. Børnene fra Sigrids Stues Tegneskole har produceret infoskilte tilhaven og tegninger til hæftet.

Aktuelt og ganske kort:
På baggrund af regeringens såkaldte ‘ghettoplan’ besluttede Aarhus Kommune at endnu flere blokke skulle rives ned i Gellerupparken. Alle bolig blokkene på Dortessvej er udpeget til nedrivning – mange af beboerne bliver tvunget til at flytte, grunden sælges og nyt skal bygges.
Dvs også de mange haver og jordlodder , som ligger mellem blokken – urbane haver som har eksisteret og blevet dyrket igennem snart 50 forsvinder! –

Vi forstærker vores fokus på disse haver – jordens betydning menneskeligt og økonomisk set – og et særskilt kunstprojekt begynder at tage form her i 2019 og 2020.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s